Tre ting du skal købe i god tid til julemiddagen

06 oktober 2021
Steffen Petersen

advertorial

Julen er en hyggelig tid, men for mange er det også en temmelig stressende tid. Der er mange gaver, der skal købes, og en masse mad, der skal laves. Der kan godt blive mangel på visse varer, særligt op til juledagene. Derfor har vi listet i dette indlæg tre ting, som du skal have styr på til julemiddagen og de efterfølgende juledage. Læs med i det nedenstående.

1. Juleanden eller flæskestegen

Hvis du skal tilberede and, flæskesteg eller begge ting juleaften, så er det en god idé at få det købt hjem i god tid. Juleanden og flæskestegen er en af de helt essentielle ting ved julebordet, som mange glæder sig til. Derfor er det vigtigt, du husker at få handlet ind i god tid, så du ikke skal ud og lede efter juleanden eller flæskestegen d. 23 december. I november er der mange supermarkeder, der kører med tilbud på flæskesteg eller juleand. Du kan her med fordel få dem købt og fryse dem ned indtil du skal bruge det. Måske du kan bestille flæskestegen hos slagteren op til, men juleanden kan du sagtens fryse ned. 

Hvis du skal for første gang lave Flæskesteg, så er det vigtigt du finder en flæskesteg i god tid og en lækker opskrift, du kan bruge. 

2. Kirsebærsovs

Til julemiddagen står risalamande også i højt kurs hos mange. En risalamande er intet uden en god kirsebærsovs. Hvis du vil være sikker på, at du har kirsebærsovsen og rigeligt af den, så er det også en ting, du kan købe i god tid. Kirsebærsovs kan holde sig i lang tid, så du kan være sikker på, at den ikke når at blive for gammel inden juleaften. Hvis du skal underholde med risalamande i juledagene, så har du også ekstra kirsebærsovs, som du kan servere til risalamanden. 

3. Kartofler og rigeligt af dem

Der går en masse kartofler til både juleaften, men også dagene efterfølgende. Hvis du skal lave både brune – og almindelige kartofler, er det vigtigt med en god portion. Kartofler er derfor den tredje og sidste ting, som du skal huske og få købt. Hvis du døjer med pladsmangel i køleskabet, så kan du sagtens smide kartofler ud i dit skur. Det tager de ikke skade af, medmindre der er meget koldt. 

Flere Nyheder