To gode råd før du bestiller en el-installatør

28 september 2021
Steffen Hansen

Har du et problem med et el-apparatur i hjemmet, eller vil du selv lave en elinstallation i din bolig, hvis du er ved at renovere dit hus, så bør du lige stoppe op og læse med her. Det kan være fristerende at fikse problemet selv, men vidste du, at der findes bestemte regler, som du skal følge, hvis du f.eks. vil lave dine egne elinstallationer? Hvis du står med et problem i dit hjem, hvor el er involveret, bør du ringe til en el-installatør. Læs med i dette indlæg og bliv klogere på emnet. 

1. Du skal godkendes 

Hvis du selv vil ordne en elinstallation i din bolig, så skal du faktisk have en godkendelse, før du kan komme i gang. Der er blevet lavet et nyt sæt regler, hvor du som privatperson ikke må installere apparatur eller lignende, uden at du har en form for godkendelse fra en el-installatør. Du kan risikere at få bøder, hvis du ikke har en godkendelse fra en el-installatør.

Det handler særligt om stikontakter eller kabler, hvor det skal løbes igennem med en autoriseret el-installatør, før det kan godkendes. Derfor anbefaler vi, at før du gør mere selv, at du ringer til en el-installatør og fortæller om dit problem. Måske han eller hun vil komme ud og se, hvad du skal have ordnet og kan vise dig, hvad der skal gøres. Her kan vi anbefale, at du tager fat i https://eogt.dk, som kan hjælpe dig på vej. 

 

2. Elektrikere skal også godkendes 

Det er ikke kun dig, som skal have godkendelse. En elektriker må heller ikke udføre arbejde uden at have en godkendelse fra firmaet eller være autoriseret. De skal helst kunne lave installationer, der ikke laver skader eller i værste fald brand. Derfor skal du tjekke op på, om elektrikeren har godkendelse og derfor ikke udfører ulovligt arbejde for dig, som kan give dig bøder i sidste ende.

Flere Nyheder