Sådan fikser du forskellige gulvtyper

08 februar 2022
Steffen Pedersen

advertorial

Gulvene i ens hjem er en stor faktor for, hvor indbydende ens hjem ser ud. Hvis de er slidte og ødelagte, så vil resten af rummet automatisk bære præg af dette. Hvis man derimod sørger for at vedligeholde dem, og sørger for at holde dem rene og fine, så er de med til at gøre ens hjem mere indbydende. Vi giver i dette indlæg nogle tips til, hvordan du kan fikse dit gulv afhængigt af typen af gulv du har.

Hvis du har et trægulv

Trægulve er fantastiske at arbejde med, det er de fordi træ er nemt at fikse, hvis der kommer små skader i det. Man kan nemlig på et trægulv nemt og hurtigt få en professionel ud, som kan give det en slibning. Når man sliber et trægulv, så fjerner man det øverste lag, hvor de typiske småridser og mindre skader sider i. Derfor kan man altså få det til at se ud som nyt, blot ved at slibe det.

gulvafslibning på Fyn

Gulvtæpper

Med gulvtæpper er det ikke helt så ligetil, hvis man har lavet skade på det. Alt afhængigt af skadens omfang på gulvet, så kan man måske skjule den med et quickfix. Dette er dog ikke tilfældet, når det er et gulvtæppe. Her skal man typisk skifte gulvtæppet helt ud, eller skifte det område ud der er beskadiget, hvis det er et gulvtæppe hvor dette er muligt.

Har man lavet pletter på sit gulvtæppe, så findes der en masse fantastiske midler på markedet, som kan hjælpe en med at fikse dette.

Vinylgulve

Vinylgulve er lidt som gulvtæpper. De er ikke så lette at fixe, og som udgangspunkt skal man være forberedt på at skulle skifte hele gulvet ud, for at få et resultat der er tilfredsstillende. Har du vinylgulve kan du dog prøve at vaske dem, og efterfølgende se om du måske kan fjerne skaden, så den ikke er så synlig, hvis det er en mindre skade.

Flere Nyheder