Lær dine angst symptomer at kende

Lær dine angst symptomer at kende

Måske har du hørt om angst, og at det er en af de mest udbredte psykiske lidelser i Danmark. Angst kommer i forskellige kategorier og i varierende sværheds grader, og manifesterer sig på forskellig vis fra person til person. Der er mange individuelle udtryk for angst – lige så mange som der er angst ramte mennesker – men også fælles træk, som går igen hos alle angst patienter. Det drejer sig om de særlige symptomer på angst, som kan fortælle dig eller din behandler, om du lider af angst. Har du en mistanke om, at du er ramt af generaliseret angst, social angst, panikangst eller måske en enkeltfobi, bør du holde øje med følgende symptomer.

Generaliseret angst

Ved generaliseret angst vil du opleve, at bekymringer om katastrofer, sygdom, død eller økonomisk ruin fylder så meget i din hverdag, at du har vanskeligt ved at gennemføre dagligdags gøremål eller opretholde dine forpligtelser over for arbejdspladsen eller din familie.

Du er optaget af et veritabelt mylder af tvangs prægede tanker fra morgen til aften – og dette tankemylder holder dig måske vågen hele natten i tilgift. Dette er i sagens natur meget opslidende og belastende for dig selv og dine omgivelser – og derfor er det en god ide at søge professionel hjælp.

Social angst og enkeltfobier

På en måde er social angst en enkeltfobi – nemlig angsten for større menneskemængder og det at skulle forholde sig til dem. Andre enkeltfobier kan være ganske ubærlig rædsel og voldsomme reaktioner på objekter eller situationer, for eksempel edderkopper eller højder. Såvel social angst som enkeltfobier kan overkommes med hjælp fra en stress specialist.

Panikangst

Oplever du af og til anfald af panik og rædsel helt uden grund, lider du højst sandsynligt af panikangst. Dette er et symptom på angst, som skal tages meget alvorligt. Du kan få hjælp til at overkomme såvel panikangst som generaliseret angst, social angst og enkeltfobier hos angst specialist Kim Liljehult – læs mere på https://www.angstekspert.dk/angst-symptomer/