Kan man stormsikre en carport?

26 november 2020
Anders Lundtang Hansen

Hvis man har set bare et par klip fra en nyhedsudsendelse, hvor man sender fra eller har modtaget optagelser fra et stormområde, så kan man næsten være garanteret at finde sådan en carport, der kommer flyvende gennem billedet.

Derfor er sådan en da også et vant inventar i en katastrofefilm, når man laver sådan en, fordi det er sådan et genkendeligt billede på de skader, der sker, når der er storme og andre katastrofer.

Men det er da også forståeligt, at det ikke er sådan, som de fleste ejere af en carport har lyst til at se den ende – hvor den fiser ned ad gader og stræder, går i stykket undervejs og eventuelt udfører skader på andre ting og mennesker!

Selvom man måske har denne carport forsikret, så man kan få den erstattet, så er det jo ikke fordi, man opfører den og så bare er ligeglad med, hvad der sker med den, udover at man gerne vil kunne benytte den som det, den skal bruges til.

Man kan sikre ens carport lidt

Men derfor er det meget smart at få en forsikring på denne carport, da sådan nogle bestanddele til huse er meget udsatte, for det er jo et modtræk til vinden, der så her får noget modstand, som den kan rive op, hvis vinden er stærk nok.

Tænk så også lige på de biler, der holder i carporten, eller de andre ting, man har i ens carport.

Derfor skulle man tro, at man måske kunne gøre det med bannere til demonstrationer, hvor man klipper huller i dem, så de ikke bliver taget af vinden, men det ville godt nok se grimt ud på en carport.

Alternativt kan man forsøge at sætte carporten et sted ved ens hjem, hvor der oftest er læ, men det held har man ikke altid med sig.

Måske kan man så sætte den lidt løsere fast i jorden, så der er noget at give af, når det bliver, end der bare er total modstand med det samme.

Flere Nyheder