Hvorfor ikke maling af vægge og lofter samtidig?

29 april 2019
Anders Lundtang Hansen
Hvorfor ikke maling af vægge og lofter samtidig?

Rigtig mange mennesker har en opfattelse af, at de skal gå målrettet efter den malingopgave, de har sat sig for, at der skal gennemføres.

Det kan netop være, at man målrettet mener, at alle væggene i hjemmet eller et bestemt lokale skal males igennem og have en ny slags farve eller bare en opdateret version af en den samme eller en afart derfra.

Så går man specifikt efter at afskærme og afdække lokalet eller lokalerne, man erhverver sig pensler og maling og ifører sig beskyttelsesdragter, så man ikke får maling på sig, og så går man ellers i gang med at male alle væggene – og senere maler man igen med flere omgange af samme maling, så man får det fuldendte resultat.

Og når man så er færdig, og malingen har tørret, så kigger man sig tilfreds omkring, indtil man opdager, at loftet nu pludselig ser (endnu mere) gammelt ud og indtørret med sin gamle maling på sig, der nu slet ikke passer ind i resten af rummets større indtryk, hvoraf helhedsindtrykket kunne være så meget bedre, hvis loftet også var malet efter.

Eksemplet kunne også være det omvendte, hvor det er loftet, man har malet i et rum, og så ser man, at væggene virkelig også kunne trænge til en malings-renovering.

Så hvorfor ikke foretage maling af vægge og lofter, når man nu alligevel har indkøbt malingen og de rette remedier til det?

Selv hvis man ønsker loftet i en anden farve, og det skal gøres med en anden farve, så er det stadigvæk ligetil at få fat i de ting og så begynde at male videre, når man nu er i gang.

Istedet for at man skal hen at afskærme alle kanter med malingtape og beskyttelse og iføre sig nogle beskyttelsesdragter igen og vente i dobbelt tid på, at malingen skal tørre, når man nu kunne have overstået det hele i samme omgang.

Flere Nyheder