Forebyg besøg af skadedyr på din grund

26 juni 2021
Lotte Hindsberg

Selvom det er fuldstændigt umuligt helt at undgå at få besøg af skadedyr på ens grund, er der stadig en del du som ejer kan gøre, for at mindske muligheden og gøre lige netop din grund mindre attraktiv. 

Først og fremmest er det vigtigt at få ryddet op på din grund så der ikke er mørke våde områder. Det er en ren invitation til et rottepar, der leder efter et sted at bygge rede. Det er også vigtigt at mindske muligheden for at hente mad på grunden. Fjern nedfaldsfrugter og har du en kompostbunke, så undlad at smide madaffald i og nøjs med ukrudt. Husk også at få undersøgt din kloak, især hvis den begynder at lugte.

Gå bygningen igennem

Det næste du kan gøre er at gå din bolig og evt tilbygninger igennem. Oppe som nede. Er der huller eller revner i murene, selv helt små så få dem lavet. Husk at undersøge at der ikke allerede er hvepse der er flyttet ind. De vil nemlig grave sig længere ind i muren eller væggen i et forsøg på at finde en vej ud. Det er også vigtigt at være opmærksom på at rotter, kan kravle op af selv den stejleste væg og klemme sig ind af det mindste hul.

Er du så uheldig at opleve at du har fået besøg af skadedyr du ikke selv kan bekæmpe, kan du evt. søge på skadedyrsbekæmpelse i Vejle, hvis du bor i det område.

Har du mistanke om at du har fået rotter eller har du set en, har du pligt til at kontakte kommunen, som vil sende en rottebekæmper ud. Det er gratis at kontakte kommunen og få en rottebekæmper ud. Det er vigtigt at du får gjort det så hurtigt som muligt, da et rottepar på ganske få måneder, kan blive til flere hundrede.

Flere Nyheder