Fejrer du også påske?

15 marts 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Der er mange traditioner med påsken for mange mennesker, men traditioner er ikke det samme som, at man fejrer påsken.

Så er der jo dem, som der markerer påsken, men det har måske ikke så meget at gøre med, at man er religiøs, men at man (blandt andet) derfor får lov til at holde fri, så man kan se familien og slappe af.

De fridage ligger også meget mærkeligt henover en weekend, men derfor siger vi ikke nej til dem, og de kan lande i forbindelse med, at der er dømt firmagaver påske, som man går på ferie.

Nogle vælger så også lige at tage nogle fridage eller ferie oveni, så man kan komme ud at rejse og virkelig udnytte påsken.

Men for det fleste markerer påsken, at det nu er forår, at der kommer lyse farver, sommeren nærmer sig, og man kan spise en påskefrokost.

Men hvor religiøs er man med det?

Påske, påskegaver

Påsken har en del med kristendommen at gøre

Der er mange, som der ser julen som den vigtigste, kristne højtid, men der er nok rigtig mange, som der vil sige, at påsken er lige så vigtig – hvis den endda ikke er endnu vigtigere!

Der skete en masse ting her for specielt Jesus, og det markerer man i kirkerne, og der er mange ritualer med videre forbundet til den slags.

Med tiden er der kommet traditioner til, som der ikke har noget med det religiøse at gøre, og der er nok dem, der vil mene, at påsken er blevet udvisket til fordel for en undskyldning for at holde fri, end at man markerer, hvorfor man havde fri, som man gjorde det i gamle dage.

Det er jo heldigvis op til en selv, hvordan man vælger at fejre det – hvis man overhovedet gør det – så længe man bare husker, at der er en grund til, at man får fri.

Flere Nyheder