Du bør måle efter radon i dit hjem

31 maj 2021
Anders Lundtang Hansen

Radon er en kræftfremkaldende gasart, der eksisterer i undergrunden og siver op i mange danske hjem.

Man kan gøre en hel del for at hindre sådan en omgang radon i hjemmet, og meget af disse foranstaltninger er noget, som man kan overveje, når man er ved at bygge et hus, da en del af denne radonsikring betyder en del ændringer af ens hjem, hvis man skal være på den sikre side.

Derfor er det lettest at gøre, nu man er ved at bygge ens hus; men det er jo klart, at det ikke er alle, der lige står i den situation, så man bliver måske nødt til at udføre de ændringer på ens hjem, som det er, og ellers er der også andre ting, man kan gøre for at hindre radon bedst muligt.

Men til at starte med skal man finde ud af, hvad niveauet er af radon i ens hjem.

Se at få målt efter radon i dit hjem med det samme

Man kan måle efter radon med både en passiv måleenhed og med en elektronisk måler, og det kan fagfolkene meget bedre forklare dig, hvordan man gør.

Dog er det bedst at måle i sæsonen, hvor det er koldt, og man så fyrer op, da det er her, mængden af radon plejer at være størst.

Den enhed af radon kan dog også ændre sig over tid, hvorfor man er nødt til at lave en præcis måling, der kan være retvisende for, hvordan mængden af radon er hjemme hos dig.

Det er jo ikke til at se denne gas eller lugte den, så man ved ikke selv, hvor udsat man er, før man måler efter – derfor kan man lidt sammenligne det med radioaktivitet, hvordan man oplever det.

For faren er ikke til at tage fejl af: vi skal komme af med det radon hurtigst muligt!

Flere Nyheder