Behandling af afhængigheds betinget misbrug på professionelt misbrugscenter

27 december 2020
Astrid Pedersen

Et misbrug, som har forløbet over et stykke tid vil som oftest have bidt sig fast i en grad så det kræver professionel behandling. Når først man har oparbejdet en afhængighed af et stof, det være sig hash, alkohol, hård narkotika eller receptpligtig medicin, kan det være endog særdeles svært at komme ud af det.

Det er de færreste misbrug som går over af sig selv – og når først man er fanget i afhængighedens kløer vil misbruget kun eskalere. Dette skyldes at man som misbrugsramt typisk vil opleve det der på fagsprog kaldes tolerans. Kort fortalt indebærer tolerans at man får brug for stigende mængder af det pågældende stof for at opnå den ønskede effekt.

På sigt vil denne effekt udeblive – men man vil stadig have brug for den store mængde alkohol eller euforiserende stof for at holde abstinenserne på afstand. Almindelige tømmermænd tåler ingen sammenligning med alkohol abstinenser, som er aldeles modbydelige og kan vare i dagevis, med smerter, delirium og feberlignende tilstande. Og det samme gælder for abstinenser efter et ophør af medicin indtag, som kan sammenlignes med de symptomer en narkoman oplever når han eller hun tager en ”kold tyrker”.

Hvordan kommer jeg ud af mit medicin misbrug?

Er du gået hen og blevet afhængig af den medicin din læge har ordineret i forbindelse med eksempelvis smerte eller angst behandling bør du hurtigst muligt opsøge et behandlingscenter. Her vil du kunne få hjælp til afvænnende behandling som inkluderer afgiftning under overvågede forhold.

Med hjælp fra professionelt sundheds personale på et behandlingscenter med speciale inden for misbrugsbehandling vil du med stor sandsynlighed kunne komme på ret køl igen. Og vælger du et behandlingscenter som tilbyder opfølgende behandling og tilbagefaldsbehandling kan du sikre at du kan opretholde en tilværelse fri for afhængighed og misbrug i fremtiden.

Du kan altid kontakte Behandlingscenter Stien for mere information om misbrugsbehandling via behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder