Alkoholdemens – en mulig følgevirkning af et tungt misbrug

19 august 2021
Astrid Pedersen

Drikker du for meget, eller kender du én der gør? Så bør du være obs på tidlige tegn på alkoholdemens.

Hvordan opstår alkoholdemens?

Alkoholdemens opstår som følge af lang tids – måske mange års – massivt overforbrug af alkohol. Har du drukket tæt i en meget lang periode, og dermed udviklet et afhængigheds betinget misbrug, vil din sandsynlighed for at blive ramt af alkoholdemens således være temmelig høj.

Det er uklart hvorvidt alkoholdemens skyldes alkoholens påvirkning af hjernen, eller om det er den usunde livsstil hos alkoholikeren som er den primære årsag til udvikling af alkoholdemens. Demens optræder nemlig hyppigere hos mennesker som lever usundt og derfor kommer til at lide af vitamin mangel eller fejlernæring, og samtidig ryger og får for lidt motion.

Men uanset hvad årsagen er, er det vigtigt at være opmærksom på de tegn som kan afsløre om man er ved at udvikle alkoholdemens. På den måde kan man komme tidligt i behandling og måske helt slippe af med denne dårligdom.

Hvordan ved man om man lider af alkoholdemens?

Der er flere tydelige tegn på alkoholdemens. De ligner faktisk til forveksling de symptomer som optræder i forbindelse med udvikling af diverse demens sygdomme som for eksempel Alzheimers – og derfor er det en god idé at komme til læge så snart de begynder at blive tydelige.

Lige som det er tilfældet med regulær demens vil en person som er ramt af alkoholdemens have tendens til at blive forvirret og få problemer med hukommelsen. Samtidig vil der opstå forstyrrelser i andre kognitive funktioner, lige som den demens ramte vil få problemer med koordination og motorik. Og så kan man hurtigt gå hen og blive ramt af depression, måske endda labilitet og selvmordstanker.

Den eneste kendte kur mod alkoholdemens er alkoholafvænning. Kontakt behandlingscentersoebypark.dk for mere information om et effektiv behandlings forløb.

Flere Nyheder