3 grunde til du skal børste tænder

08 august 2021
Steffen Hansen

De fleste af os er ikke i tvivl om hvor vigtig vores tandpleje er, og hvor dyrt og smertefuldt det kan blive, hvis vi i en længere periode ikke passer på vores tænder og tandkød. Derfor har vi sammenfattet et kort indlæg, hvor vi giver dig 3 grunde til at børste tænder.

1) Du slipper for huller i tænderne

Hvis du sørger for at børste dine tænder hver morgen og aften, så er du et skridt tættere på ikke at få nogen huller. Når du børster dem er det vigtigt, at du børster i mindst 2 minutter, hvor du sørger for at komme hele munden rundt. Derfor skal du sørge for at børste på indersiden såvel som ydersiden af dine tænder.

Hvis du alligevel er så uheldig, at du får smerter i tænder eller tandkød, vil det være en idé at tage forbi tandlægen og få tjekket hvad der kan være galt. Når du kommer forbi tandlægen, kan det være du skal have lavet en tandkrone. Hvad det betyder kan du læse mere om her: https://stjerneklinik.dk/kroner-og-broer/

2) Du får bedre ånde

Når du sørger for at børste tænder regelmæssigt modarbejder du chancen for dårlig ånde. Du modarbejder altså at folk bliver trætte af at have længerevarende samtaler med dig, fordi du lugter ud af munden. Hvis du døjer med dårlig onde, og det ikke er nok at børste tænder, kan det være en idé at bruge tandtråd og mundskyl.

3) Tandlægeregningen bliver billigere

Det giver måske sig selv, men hvis du undgår huller og andre skavanker i munden, så bliver din tandlægeregning billigere. Det kan hurtigt være en dyr omgang, hvis du ikke passer på dig selv og din mund. Derfor anbefaler vi på det højeste, at du børster dine tænder regelmæssigt (2 gange dagligt), så du ikke pludselig får tømt kontoen grundet et hul eller tre.

Flere Nyheder